A műsorok a szokásos vetítéses kezdéssel indultak. Az első ének a Dobar večer, dobri ljudi – ének volt, valamennyi szereplővel a színpadon. Erős volt a táncos kezdés a Lepi Ivo koreográfiával (Dráva menti táncok). Jöttek a Bunyevác táncok az új viseletekben, majd a veteránokkal a Hercegszántói sokác lakodalmas táncok. A vendég Slavonski Brod-i együttes következett (egyébként két tánccal szerepeltek a műsorban önállóan és egyet táncoltak a Tanac-cal közösen). Bemutató volt a Régi Split-i táncok. Kiemelt vendégek voltak a Vujicsics zenekar és Sebestyén Márta. Új táncként jelent meg a Ljelje, a Gorjani-ból való pünkösdi királyné-járás. A virtuóz táncok kedvelőinek ott volt a Pomniš li (makedón táncok) és a Temestől Marosig (bánáti táncok).

A 16:00 órás műsorban közreműködtek a gyerekek is, két csoportban. Igazi kihívás volt a mintegy 50 gyerek táncait betanítani, őket a fellépésre fölkészíteni és az egészet velük végigcsinálni, de megérte; a taps ezt bizonyította.

A műsor végén, a Bosnyák búcsú és Karácsony után fotózáshoz rendeződött valamennyi szereplő a színpadon. Állványos masinájával megjelent Körtvélyesi László, a fotós, a vaku villant egyet. A kép elkészült, a műsor véget ért. Az igazi ünneplés természetesen akkor kezdődött, Živili-vel és az asztalon táncolással…

585